• Sortere efter
    • Navn: A til å
    • Navn: å til A
    • Pris: Lav til Høj
    • Pris: Høj til Lav
    • Tilfældig

Argentinske rødvin

Argentina nyder godt af et tørt og stabilt klima.

Modsat europæiske vinbønder der lever med konstant frygt for frost, for megen regn, hagl eller for lidt sol, ja der lever Argentina med det eneste problem for at producere argentinsk rødvin, manglende nedbør. I stedet benyttes vand fra Andesbjergene til at kunstvande vinmarkerne med og lave den gode argentinsk rødvin.

Ønologer fra Europa flyves i stigende grad til Argentina for at gøre brug af deres ekspertise til at udvælge druesorter, og til at anlægge nye vinmarker.

Vinmarkerne planlægges og designes helt fra bunden med hjælp fra de indhentede ønologers ekspertise.

Desuden nyder de godt af at der ikke eksisterer en striks vinlovgivninig der dikterer valg af druer, og hvor de argentinsk rødvin må dyrkes.

I argentinsk rødvin kan druesorter sammensættes efter producentens ønske, og de kan dyrkes hvor det menes det giver det bedste udbytte.

Argentina er verdens femtestørste vinproducent og der sendes hvert år mange millioner liter argentinsk rødvin ud af landet.

Trods dette er det først indenfor de seneste 10-15 år man har fået øjnene op for argentinsk rødvin, og inden da blev argentinsk rødvin ikke regnet for noget udenfor Argentina. Derfor blev det meste dengang også drukket lokalt.

Under den verdensomspændte finanskrise i 90´erne faldt det lokale vinsalg kraftigt.
De argentinske producenter producenter måtte derfor i stigende grad forsøge at afsætte argentinsk rødvin udenfor Argentina.

For at kunne sælge vinen udenfor Argentina måtte kvaliteten kraftigt op.
Samtidig begyndte udenlandske investorer at investere i argentinsk rødvin.
De 2 faktorer til fælles skabte en positiv spiral som idag stadig er opadgående.
argentinsk rødvin bliver stadig bedre og bedre, år for år, selvfølgelig også i takt med de mange nye vinstokke bliver ældre.

Argentina var de første der producerede de “tunge” flasker til deres topvine.
Man ofrede lidt flere penge til en mere eksklusiv flaske med mere glas så lyset har endnu sværere ved at trænge igennem.

Malbec må siges at være deres favoritdrue til at lave den udsøgte argentinsk rødvin, og de fik en vin som man absolut ikke genkendte fra de europæiske vine af samme drue.
Argentinsk rødvin lagres oftest på amerikansk White Oak fade, disse giver en snært af vanille i bouquetten og tanniner og garvesyre er markant svagere end fra de franske limousinefade.
Det gør smagen af frugt mere gennemtrængende, ja nogle vil kalde dem næste marmelade agtige pga. den markante frugt og gør argentinsk rødvin helt unik.
De hvide vine er oftest på Chardonnay, de er meget ordinære, har sjældent noget fad og bevarer dermed en friskhed og frugt.
Vælger de at fadlagre argentinsk rødvin er det med nyere fade, hvilke giver vinene mere fedme, dog opnår de sjældent karakter og kvalitet som de franske med samme lagring.