• Sortere efter
    • Navn: A til å
    • Navn: å til A
    • Pris: Lav til Høj
    • Pris: Høj til Lav
    • Tilfældig
    • Spada Garganega Verona - hvidvin

      Spada Garganega Verona - hvidvin
      Quick Shop
      Tilføj til kurv
    • Spada Garganega Verona - hvidvin

        Garganega Verona Denne skønne Garganega har en lys strågul...

        Garganega Verona Denne skønne Garganega har en lys strågul farve med gyldne nuancer. Den har behagelige hints af abrikos blandet med den komplekse blomsterduft der domineres af Jasmine blomsten. Smagen er tør, kraftfuld og med lette aromaer grundet den sene høst af druen. Vinen er frisk og meget velafbalanceret....

      104,00 kr
    • Boonaburra Chardonnay

      Boonaburra Chardonnay
      Quick Shop
      Tilføj til kurv
    • Boonaburra Chardonnay

        Boonaburra Chardonnay Farve: Blegestrå med grøn nuance Næse: Den...

        Boonaburra Chardonnay Farve: Blegestrå med grøn nuance Næse: Den vilde gæring giver vinen en første fin kant, underliggende finder vi indbydende aromaer af glacé pære, fersk fersken og yoghurt. Boonaburra Chardonnay giver god tekstur og tilstedeværelse, ganen viser biscotti-smagsstoffer, krydderier som kanel smeltes sammen med en frisk udbrud af rubinprimer. Der er mandel...

      65,00 kr
    • Muscat, Baron de Farnals

      Muscat, Baron de Farnals
      Quick Shop
      Tilføj til kurv
    • Muscat, Baron de Farnals

        Muscat, Baron de Farnals Sød og blød moderne Muscat...

        Muscat, Baron de Farnals Sød og blød moderne Muscat vin fra det nordlige Spanien. Smukke gul grønne reflekser og en intens duft af blomster og frugt. En glimrende ledsager, afkølet, til frugt, desserter eller oste. God til: Dessert, ost - mild, ost - kraftig, aperitif

      69,00 kr

Hvidvin

Hvidvin er en vin, hvis farve kan være gul, gulgrøn eller lysgul.

Hvidvin bliver fremstillet ved alkoholholdig gæring af de grønne druer eller frugtkødet i de røde vindruer.

Hvidvin har eksisteret i mindst 2500 år, og bliver hovedsagelig lavet af "hvide" druer, som er grønne eller gule, såsom Chardonnay, Sauvignon og Riesling.

Nogle hvidvine bliver også lavet af druer med rød/blå skin, dette forudsætter at skinnet bliver fjernet inden farven sætter sig i vinen. Pinot noir bruges for eksempel til fremstilling af champagne. 

Tør hvidvin den mest almindelig og solgte. De er typisk mere aromatisk og sprøde, dette grundet af den fuldstændige fermentering af vinen.

Søde hvidvine, vinder mere ind ved os i Danmark, og fremstilles ved at forstyrre gæringen, før druesukkeret bliver omdannet til alkohol. Mousserende vine, der hovedsagelig er hvide, er vine hvor kuldioxid fra gæringen holdes opløst i vinen og bliver til gas, når flasken åbnes. 

De hvide vine bruges ofte som en apperitif før et måltid, forretter eller fiskeretter.

De virker også forfriskende mellem måltiderne, som en lille gane-renser.

Hvidvine betragtes som mere forfriskende og lettere i både stil og smag end hovedparten af deres tunge rødvins-familie.

På grund af deres surhed, aroma og evne til at blødgøre kød anvendes der ofte hvidvine til madlavning.