• Sortere efter
    • Navn: A til å
    • Navn: å til A
    • Pris: Lav til Høj
    • Pris: Høj til Lav
    • Tilfældig

Rødvin

Rødvin er en rød vin, der fremstilles af hovedsageligt blå vindruer.
De blå druer kunne være, Syrah, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petite Sirah, Nebbiolo, Tempranillo, Nero d’Avola og mange flere.
I rødvin gærer skallerne med under processen, og det er her, de virksomme stoffer er.
Forskning har vist, at et moderat indtag af rødvin gavner helbredet. Det skyldes både alkoholen og indeholdet af polyfenoler, der er antioxidanter.
Rødvinene sorteres i mange kategorier ud fra hvilke lande de kommer fra.
For at regulere prisen på vin i flasker, fyldes en begrænset mængde på flasker og resten på kartoner som BIB (Bag-In-Box) på tre eller fem liter.
Rødvin er danskernes foretrukne vin. 75% af danskere drikker rødvin.
Rødvinene kommer typisk fra Argentina, Australien, Chile, Frankrig, Italien, Spanien, Tyskland, Sydafrika og USA.

Den helt afgørende egenskab ved rødvin, som adskiller den fra andre vintyper er, at den er … ja, rød. Uanset hvilken slags rødvin går farven igen hos dem alle, men den kommer naturligvis i mange forskellige nuancer lige fra lys rød over rubinrød, rødbrun, mørkerød og rødblå til næsten sort.

Farven kommer fra skallerne (skindet) på vindruerne, idet rødvine hovedsagelig fremstilles af blå druer.

Skindet på disse druer indeholder tannin, der også er kendt som garvesyre. Tannin er en stærk syre, der stammer fra skindet, stenene og stilkene samt de træfade, som vinen lagrer på. Jo længere tid druesaften ligger sammen med skindet på egetræsfadet desto større bliver indholdet af syre. Garvesyren får munden til at snerpe sammen. I vinterminologi siges syren at give vinen struktur.