• Sortere efter
    • Navn: A til å
    • Navn: å til A
    • Pris: Lav til Høj
    • Pris: Høj til Lav
    • Tilfældig

Rosévin

Rosévin minder mest af smag om hvidvin, da den er let, syrlig og nydes kold. Den har en flot rosa farve som adskiller sig fra den dybe, mørkerøde rødvin og lysegrønne eller gule hvidvin.

Mange tror at rosévin fremstilles ved at blande rødvin og hvidvin, som skaber den flotte rosa farve. Dette er dog en misforståelse. Det eneste tidspunkt denne fremstillingsmåde benyttes, er ved rosé Champagne.

 Overordnet set, så brygges vinen på enten grønne eller blå druer. Hvidvin kan fremstilles på begge druer, hvor de mørke skaller fjernes hurtigt for ikke at farve vinen. Det er derimod kun de blå druer, der kan bruges til fremstillingen af rødvin og rosévin, idet farven kommer fra den blå drueskal.

Ved at lade mosten ligge sammen med de blå drueskaller afgiver skallen farve til rosévin. Det kan derfor argumenteres for, at på et tidspunkt i rødvinens fremstilling, vil vinen have en flot rosa farve.