• Sortere efter
    • Navn: A til å
    • Navn: å til A
    • Pris: Lav til Høj
    • Pris: Høj til Lav
    • Tilfældig
    • Josef Andert Pinot Noir Trocken

      Josef Andert Pinot Noir Trocken
      Quick Shop
      Tilføj til kurv
    • Josef Andert Pinot Noir Trocken

        Josef Andert Pinot Noir Trocken En klassisk Pinot Noir...

        Josef Andert Pinot Noir Trocken En klassisk Pinot Noir fra Burgenland i Østrig med stort lagringspotentiale. Vinen kan gemmes i op til 20 år. God til: Oksekød, vildt, ost - kraftig KOMPLEKS OG MILD Vinen fremstår med en sart og indbydende rød farve i glasset. I duften fornemmes diskrete noter...

      Udsolgt

Tyske rødvin

Tyskland har de seneste 20 år gennemgået en dramatisk udvikling der har vendt op og ned på alt, særligt deres unikke kvalitetssystem som bygger på druemostens sukkerindhold ved høstning.

I midten af 80’erne blev der solgt mere end 175 millioner flasker af den søde og meget billige tyske Liebfraumilch.

Der var bekymrende lav interesse for kvaliteten og oprindelsen af vinen, bare den smagte ens år efter år.

Det gav Tyskland et image som producent af billige søde hvidvine, primært for ældre og helt unge mennesker.

I dag har markedet ændret sig, og  der er større efterspørgsel efter tørre hvidvine af kvalitet frem for kvantitet.

De tyske producenter var sene til at se, eller måske at erkende, denne udvikling og fortsatte produktionen af deres billige søde vine.

Eksporten af Liebfraumilch er idag mere end halveret, og fokus er rettet ind på højere kvalitet og ikke mindst på produktion af rødvin der idag står for ca. 35% af den tyske vinproduktion.

Når tyskerne vil, kan de producere vine uden sammenligning der er perfekte til mad.

Der benyttes omkring 135 druesorter i Tyskland, hvoraf de 100 er hvidvinsdruer, og det er selvfølgelig med til at understrege at Tyskland først og fremmest er en hvidvinsnation.

Riesling er den foretrukne drue med næsten 25%, men sådan har det ikke altid været.

Før var Elbling og Müller Thurgau de foretrukne sorter, deres høstudbytte var højere og kvaliteten ikke prangende, men det var ligegyldigt til vinene dengang, men nu hvor kvaliteten er skruet i vejret har Rieslingdruen vundet over alle de andre sorter.

De tyske vinmarker er dramatisk anlagt. Det er stejle skråninger der løber langs de kendte floder, Rhinen, Mosel og Nahe.

Undergrunden varierer i stor stil, og det træder tydeligt i kraft i vinene som generelt er meget præget af vinens terroir.

Når en tysk vin opnår at blive placeret efter den tyske vinlov i den bedste kategori, Qualitätswein mit prädikat, skelnes vinene fra hinanden ved at analysere sukkerindholdet i vinen, også kaldet Oechsle (gram restsukker pr. 100 ml )

Prædikaterne hedder:

Kabinet. Denne vin er en tør hvidvin med en mostvægt på 67-82 Oeschsle og minimum 7% alkohol

Spätlese: Denne vin er senere høstet, men det er faktisk ligegyldigt hvornår, blot den lever op til modenhedsgraden på 76-90 Oechsle, og stadig minimum 7% alkohol. Vinen er halvsød

Auslese: Oftest søde nærmest lidt cremede vine fra særligt udvalgt høst med en Oechsle på 83-100 og stadig minimum 7% alkohol.

Beerenauslese: Nu meget søde og helt sikkert kommer den cremede lidt fede stil frem.

Oechsle værdien er 110-128 og alkohol% er nu minimum 5,5.

Eiswein: Samme værdier som beerenauslese, men her skal druerne have fået frost inden de plukkes.

Trocken-beerenauslese: Disse vine skal have fået ædel råd, og det er langt fra hvert år dette opnåes i Tyskland, så derfor produceres disse vin kun 2-3 gange på et årti.

Oechsleværdien er her over 150 og minimum alkohol er også her 5,5 %