1300 Sauvignon Blanc, Andeluna Cellars, Mendoza, Argentina
I midten af 90’erne besluttede Ward Lay, en nordamerikaner at investere i Argentina, et land og dets folk, som han beundrede meget. Lay stammede fra en familie, der havde stor viden om forbrugermarkedet, da hans far var grundlæggeren af Frito- Lay og præsident for PepsiCo. Med adgang til pengeressourcer og erfaringer med succes, vågnede Ward i vinens verden. Og dermed blev Andeluna grundlagt i 2003 sammen med Reina Rutini-familien, samt Michel Rolland, som konsulterende øenolog på sidelinien. Da Ward gik bort i oktober 2011, besluttede hans arvinger, at overføre deres aktiver til mennesker, der var dedikeret til Wards idealer og principper. Barale-familien kendt fra energisektoren i Brasilien og vinsektoren i Argentina, blev de nye ejere.
I dag er det stadig Andeluna’s oprindelige team af dedikerede og professionelle medarbejdere der viderefører Wards vision og passion for vinproduktion. Andeluna ejer i dag vinmarker beliggende i Gualtallary, 10 km fra byen Tupungato i Uco Valley i provinsen Mendoza for foden af betagende Andesbjerge, samt tæt på Villa Atuel i den sydlige del af samme provins. Vinmarkerne er beliggende fra 1100 til 1300 meter over havets overflade, hvilket gør Andeluna til den højst beliggende vingård i Argentina. Det kan i øvrigt nævnes, at Hans Vinding-Diers siden maj 2015 har været konsulterende ønolog hos Andeluna Cellars.
1300 Sauvignon Blanc, Andeluna Cellars
I duften fornemmes aromaer af tomatblade, mynte og timian. Vinen er medium fyldig og har en velafbalanceret syre og god mineralitet.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 7•C - 8•C som apéritif eller til f.eks. retter med pasta, kylling, fisk eller skaldyr.
Præmieringer
Årgang 2017:
• 89 point / Tim Atkin.
• 87 point / Argentina Wine Awards.
6 x ABBAZIA MOSCATO ROSÉ DOLCE PIEMONTE
Perlende let og frugtig Moscato rosé fra Piemonte.
En elegant og harmonisk Moscato fra Piemonte-området i Norditalien. Farven er smuk rosa med lækre vedholdende bobler. Duften er frugtfuld med frisk frugt, roser og lidt grape. I ganen fornemmes vinen behageligt sød med en lækker fylde og viduderlig blødhed.
Moscatoen er perfekt som aperitif, til kager, frisk frugt eller til brug i cocktails.
Server Moscatoen afkølet, gerne i høje champagneglas
Serveringstemperatur: 8-10°C
Piemonte i Norditalien er hjem for mange af de store italienske rødvine. Men Piemonte producerer også lækre lette mousserende vine. F.eks. Moscato-vinen, som fremstilles efter autoclave-metoden, hvorved gæringen, som sker i tryktanke, stoppes halvvejs i processen. Dermed bevares en dejlig restsødme i vinen og alkoholindholdet holdes lavt.
Casa Vinicola Abbazia ligger i Santo Stefano Belbo, en lille by mellem Langhe Monferrato og Roero.
I flere generationer har Santero familien ejet og drevet vingården, som har en vigtig historisk og kulturel betydning.
Igennem mange år har nye generationer arbejdet efter samme traditionelle mønstre og har haft samme passion, samme kærlighed til naturen og vinmarkerne. Det er en dyrebar erfaring, som starter i vinmarken og slutter i flasken. Vi går i markerne hver eneste dag for at følge udviklingen dag for dag, vores mission er at få det allerbedste ud af vores marker.
ABBAZIA MOSCATO ROSÉ DOLCE PIEMONTE
Perlende let og frugtig Moscato rosé fra Piemonte.
En elegant og harmonisk Moscato fra Piemonte-området i Norditalien. Farven er smuk rosa med lækre vedholdende bobler. Duften er frugtfuld med frisk frugt, roser og lidt grape. I ganen fornemmes vinen behageligt sød med en lækker fylde og viduderlig blødhed.
Moscatoen er perfekt som aperitif, til kager, frisk frugt eller til brug i cocktails.
Server Moscatoen afkølet, gerne i høje champagneglas
Serveringstemperatur: 8-10°C
Piemonte i Norditalien er hjem for mange af de store italienske rødvine. Men Piemonte producerer også lækre lette mousserende vine. F.eks. Moscato-vinen, som fremstilles efter autoclave-metoden, hvorved gæringen, som sker i tryktanke, stoppes halvvejs i processen. Dermed bevares en dejlig restsødme i vinen og alkoholindholdet holdes lavt.
Casa Vinicola Abbazia ligger i Santo Stefano Belbo, en lille by mellem Langhe Monferrato og Roero.
I flere generationer har Santero familien ejet og drevet vingården, som har en vigtig historisk og kulturel betydning.
Igennem mange år har nye generationer arbejdet efter samme traditionelle mønstre og har haft samme passion, samme kærlighed til naturen og vinmarkerne. Det er en dyrebar erfaring, som starter i vinmarken og slutter i flasken. Vi går i markerne hver eneste dag for at følge udviklingen dag for dag, vores mission er at få det allerbedste ud af vores marker.
August Kesseler - Rosengewächs Riesling 2016
Denne vin præsenterer sig med en klar, tropisk næse og antydninger af flint. En intens frugtkoncentration med modne ferskner, grapefrugter og citrus på ganen. V Kraftig og lang efter smag. Vinen kommer hovedsagelig fra vores
Grand Cru vinmarker rundt om Rüdeshemer Mountain.
Berberana Gran Tradición Cava Rosé Brut
Fantastisk mousserende rosé Cava fra Penedes, hvor nogle af de bedste mousserende vine produceres.
Sprød pink farve med en lind strøm af fine bobler. Kraftfuld bouquet med noter af modne røde bær. I munden føles moussen delikat med en livlig, harmonisk og sprød eftersmag.
En flot velkomst, men også god til skaldyr og salater.
Serveringstemperatur 6 – 8°C.
Serveringstemperatur: 6-8°C
En virkelig anderledes Cava, fremstillet på 70% Monastrell og 30% Pinot Noir. Cava’en er produceret efter de strengeste traditionelle metoder. Efter presningen ligger skallerne med vinen i kortere tid for at give den smukke laksefarve til vinen. Andengæring finder sted i flasken og herefter finder lagringen sted i vineriets kældre.
Black Label Shiraz
I næsen inspirerende af blomme, kirsebær og chokolade aromaer samt nogle subtile jordiske tegn.
Højdepunkterne i denne mousserende vin er de lækre mørke bærfrugtsmag af sortbær og blomme. Den ekstra dybde tilføjes med hints af krydret egetræ og chokolade. Fine gnister giver en forfriskende finish og en fremragende længde.
Land: Australien
Region: Barossa Valley
Drue: Sparkling Shiraz
Boonaburra Chardonnay
Farve: Blegestrå med grøn nuance
Næse: Den vilde gæring giver vinen en første fin kant, underliggende finder vi indbydende aromaer af glacé pære, fersk fersken og yoghurt.
Boonaburra Chardonnay giver god tekstur og tilstedeværelse, ganen viser biscotti-smagsstoffer, krydderier som kanel smeltes sammen med en frisk udbrud af rubinprimer. Der er mandel nuttiness og en dejlig mundvandende surhed, der sikrer en dejlig drev og friskhed.
Boonaburra er et kooperativ i den sydlige del af Australien, hvor at winemaker L. Roft, er med til udvælgelsen, sortering, presningen af druerne. så han er sikker på at den kvalitet der ønskes i den færdige vin.
Boonaburra har et tæt samarbejde med de vinbønder som levere deres druer. Da de klimatiske udfordringer kan kræve at man skal lave nogle driftsikre handlinger, i forhold til at vinstokkene for rigeligt med vand, sol.
Vinen
Boonaburra Chardonnay er lavet på 100 % Chardonnay drue. og lagres på ståltanke for at beholde den naturlige dufte af friske pære, fersken.
Fyldig frugtrig krop, hvor til at den naturlige syre, er med til at give vinen en vedvarende eftersmag.
]]>Bulas 10 Års White - Portvin
Fed og fyldig, men alligvel super elegant hvid portvin!
Godt komponeret med fin balance mellem frugtsyren og den enorme fedme.
Duften domineres af mandler, lyse abrikoser, fersken og orangeskal. Allerede i duften fornemmes at den er fed og fyldig.
Frugtsyre gør at sukkeret balanceres til perfektion. Den har overaskende stor andel af mørke noter og fyldighed, der gør at vinen bliver længe efter man har sunket. Den - for hvid portvin - klassiske base af honning er til stede, sammen med brændt karamel og helt uden den bitterhed, der ofte præger de hvide portvine.
]]>Bulas Late Bottle Vintage 2015
En power som denne vin udfolder, ses ikke så ofte og vidner om virkelig høj kvalitet. Det kraftfulde i vinen går godt i spænd med tanniner og smagen af røde bær.
Denne unge vintage er fuld og kraft og liv! I aromaen møder man sorte og røde bær, der vidner om en ganske ung vin. Derefter bliver man næsten overrumplet af kraften i smagen. Virkelig intense noter af bær. Tanninerne og syren gør også sit indtog, men bliver opvejet af den fuldfede smag af røde frugter. Vinen udfolder sig mere i eftersmagen og man lægger mærke til dens kompleksitet.
Vintage bliver kun lavet på den kraftigste og bedste druer, og det ses tydeligt i denne vin. Kun høj-kvalitets druer kan fremstille en vin med sådan en power.
Kan sagtens gå samme med en peberbøf eller steg, men står sig også ganske godt til stærke oste, som kan neutralisere noget af syren i vinen.
]]>
Casal Mendes - Rosévin
Den perfekte vin til at starte en god aften. Her er flot farve, små elegante bobler og lidt sødme i vinen. Prøv den alene eller med småhapsere til velkomst.
En klar pink farve i glasset. Duften er intens med aroma fra ananas og banan. En god balance mellem den friske frugt og den lette sødme. En lille smule mousserende stil giver en god friskhed i vinen.
Meget velegnet som aperitif, til fisk, lette salater eller til krydret asiatisk mad.
Serveringstemperatur: 6-7°C
Casal Mendes Rosé fra Caves Alianca er fremstillet på druer høstet i to af Portugals klassiske vindistrikter: Bairrada og Dão. Den er fremstillet på Baga, som er en lokal druesort. Tykskindet og med god struktur og frugtkoncentration. Når druerne høstes i september, presses de let og gæres ved en kontrolleret temperatur over 7 dage på vingården i Sangalhos, Bairadda.
Cava Alsina & Sarda Semi Seco
Denne halvsøde cava fra Alsina & Sarda i Penedés i Spanien
er fremstillet på 40 % Macabeo, 40 % Xarel-lo og 20 % Parellada.
Druerne dyrkes på vinstokke der er 20 – 30 år gamle.
Vinen undergår 2. gæring på flaske i 18-20 måneder, hvorved de meget smukke
bobler skabes, samt den kraftige smag.
Vinen indeholder 32 g restsukker, hvorved den betegnes som halvsød.
Vinen er ganske udemærket som aperitif, på terrassen eller til søde desserter.
Bør nydes ved 6-9 grader.
]]>CELLIER DES PRINCES VACQUEYRAS LA CHASSE
En lækker sag af en Vacqueyras med god saft og kraft. En alsidig vin, der passer fremragende til kraftig mad men også en syndig chokolademousse. I næsen eksploderer et væld af moden frugt og krydderier, smagen er blød og fyldig med bløde tanniner.
Vinen har en dybrød farve og i næsen eksploderer et væld af moden frugt og krydderier, som viser en perfekt Vacqueyras. Smagen er blød og fyldig med bløde tanniner i perfekt samklang med lakridsnoterne. Eftersmagen er lang og velbalanceret, som viser en vin med god karakter.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Cellier des Princes hæger om traditionerne. Måden at dyrke jorden på og producere vin er gået i arv gennem flere generationer med stor respekt for jorden og vinstokkene. Således får de det optimale ud af naturens ressourcer.
Kun de bedste druer anvendes til denne Vacqueyras. Gæring finder sted under kontrolleret temperatur for at bevare aromaen fra druerne.
Champagne Taittinger Brut Réserve, Reims, Frankrig
Champagne Taittinger blev grundlagt i 1734 og var indtil sommeren 2005 et af de få huse tilbage i Champagne, der stadig var familieejet. Champagne Taittinger blev købt af et amerikansk investeringsfirma, men et års tid efter lykkedes det igen - med support fra Crédit Agricole du Nord - at få huset under familien Taittinger’s ledelse. Topkvalitet og respekt for traditioner prioriteres meget højt hos Champagne Taittinger, som ejer næsten 290 hektar vinmarker, i det bedste område af Champagne. Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet til produktionen af delikat, velafbalanceret Champagne.
Taittingers kældre er beliggende under St. Nicaise klostret, som i det 13. århundrede tilhørte Benedictiner-munke. Munkene brugte kældrene til opbevaring af deres vine. Disse kældre er det eneste, der er tilbage af klosteret, idet det blev ødelagt under den franske revolution. I dag benyttes kældrene som nævnt af Taittinger, og de har her en samlet kapacitet på ca. 22 millioner flasker.
Gennem flere hundrede år har Champagne-husene produceret Champagne, der var tunge efter års lagring og domineret i smagen af Pinot-druer. Taittinger var med til, at udvikle en Champagne, der var lettere i stil, og mere imødekommende. Taittinger producerer hvert år deres Brut Reserve-kvalitet. Druerne som benyttes er fra forskellige år, og det gøres for, at opnå den ideelle Cuvée (blanding). Champagne Taittinger indeholder mere Chardonnay end normalt, og den lagres ikke på egetræsfade.
Denne Champagne har en gylden strågul farve, samt små fine og vedvarende bobler. Duften er fuld af frugt og man fornemmer aromaer af ferskener, hvide blomster og vanille. Det er en tør og frisk Cuvée med aromaer af friske frugter og honning. En flot Champagne med finesse og elegance.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 8•C - 10•C som apéritif, eller som en spændende ledsager til retter med lyst kød (evt. lam med kantareller), krebs eller champignontærte.
Chardonnay, McManis Family Vineyards, Ripon, Californien
McManis Family Vineyards blev grundlagt af Jamie og Ron McManis i 1990 og er beliggende i Ripon ved San Joaquin og Stanislaus Rivers. McManis Family Vineyards ejer 1457 hektar vinmarker og i 1997 investerede de i et helt nyt ”state-of- the-art” winery for at maksimere den i forvejen høje kvalitet. Nybygningen har da også vist sig at være en særdeles god investering, i form af talrige præmieringer af deres vine.
McManis’ vision er, at producere de fineste vine. Hvert eneste trin i produktionsprocessen og hver eneste forretningsmæssige beslutning overvejes ganske nøje for ikke, at gå på kompromis med den høje kvalitet. Dette resulterer da også i, at McManis’ vine er fantastiske, behagelige og fint afrundede vine, hvor man virkelig får ”value for money”.
Chardonnay, River Junction Appellation
Denne vin, som er dyrket efter bæredygtige principper, har en lys strågul farve. I duften besidder den aromaer af fersken, pære og melon, ledsaget af en buket af vanilje og hasselnød. Vinen er rig, cremet og fuld af sødmefuld pære og banan, samt lækker sprød eg.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 10•C - 12•C til f.eks. lidt kraftige retter med fisk, skaldyr, fjerkræ eller pasta.
Præmieringer
Årgang 2018:
• Dobbelt guldmedalje (99p) / California State Fair.
• Bronzemedalje / LA International Wine Competition.
Årgang 2017:
• Best Buy (86p) / Wine Enthusiast Magazine.
• Bronzemedalje / SF International Wine Competition.
Chartreuse Jaune, Chartreuse Diffusion, Voiron, Frankrig
Historien bag Chartreuse går helt tilbage til år 1084, hvor Saint Bruno fra Köln kom til Chartreuse, som er beliggende nær Grenoble i de franske alper. Her stiftede han munkeordenen ”The Carthusian Monks”. Den videre historie omkring Karteuser- munkene og deres likører er ret omfattende og omskiftelig. Men i korte træk nævnes har nogle af hovedpunkterne:
1605: Marshall d’Estrées giver munkene et manuskript, som indeholder en formel på en eliksir, som siges at give et lang liv.
1737: Efter års studier begyndte brodder Jerôme Maubec fra klosteret La Grande Chartreuse, at producere eliksiren, som havde et alkoholindhold på ikke mindre end 71%.
1764: Det var dog først i dette år, at Chartreuse Verte, som vi kender den i dag (55%) så dagens lys. Begge produkter blev så stor en succesen, at man måtte bygge et nyt destilleri kaldet Fourvoirie.
1903: Munkene blev fordrevet fra Frankrig og slog sig ned i Tarragona i Spanien. Her startede de et nyt destilleri.
1929: Munkene vendte tilbage til Fourvoirie, hvor de genoptog produktionen af Chartreuse.
1935: Den 14. november om natten blev destilleret i Fourvoirie ramt af en lavine. Men da destillationsapparat og egetræsfade forblev intakte, valgte munkene at flytte destilleriet til en lille by ved navn Voiron.
1935 - ...: I dag bliver Chartreuse udelukkende destilleret i Voiron. Men de 130 forskellige urter, planter og blomster som Chartreuse bliver produceret af, opbevares i La Grande Chartreuse Klosteret indtil de bliver bragt til Voiron. En yderst vigtig detalje i produktionen af Chartreuse er, at der kun er tre munke som må kende til den unikke opskrift. Selv destillationen og den efterfølgende lagring på egetræsfade overvåges kun af de tre Karteuser-munke.
Mr. Clarence Dillon, en amerikanske finansmand, besøgte Bordeaux i 1934. Under besøget blev han så betaget af Château Haut-Brion, som til trods for fordums berømmelse, på daværende tidspunkt gennemgik en svær tid. Mr. Clarence Dillon købte Château Haut-Brion i 1935 og det var begyndelsen på hans families lange engagement og dedikation til det berømte slot, såvel som til Bordeauxvin i al almindelighed.
I 2005, 70 år efter Mr. Clarence Dillon ankom, startede hans oldebarn Prince Robert de Luxembourg, et nyt kapitel i Dillon familiens historie, ved at etablere négociant virksomheden Clarence Dillon Wines. Clarence Dillon Wines producerer og sælger det første top-end Bordeaux brand: Clarendelle.
Inspireret af Clarence Dillon’s navn, er Clarendelle’s mission, at forfølge arven for perfektion, samt give en stor hyldest til det første familiemedlem som bosatte sig i Bordeaux. Med Clarendelle ønsker Prince Robert de Luxembourg, at kaste et nyt lys over det ekstremt store potentiale og ekspertiseniveau, som har gjort Bordeaux til benchmark i hele verden. Med Bordeaux’ helt unikke terroir, passionerede og kvalificerede kvinder og mænd, ekspertise videregivet fra generation til generation, var alle nødvendige ingredienser tilstede for at skabe dette første top-end Bordeaux brand.
Clarendelle teamet arbejder tæt sammen med de andre teams fra de to prestigefyldte slotte: Château Haut-Brion og Château La Misson Haut-Brion. Clarendelle vinene er skabt for at imødekomme den moderne vinforbrugers ønske om at nyde gode prisoverkommelige vine fra anerkendte Bordeauxproducenter, som de kan stole på. Clarendelle vinene er klassiske Bordeaux vine, som er drevet af passion for ægthed og ønske om perfektion.
Clarendelle Rosé, Inspired by Haut-Brion
Clarendelle Rosé har en smuk let lyserød farve. Vinens kraftige duft besidder aromaer af modne røde bær og citrus. Den aromatiske kompleksitet, som duften har, er ligeledes at finde i smagen. Vinen er mineralsk, frisk og har en yderst elegant eftersmag. En meget flot og velafbalanceret vin med en masse friskhed, frugtighed og elegance.
Vinen bliver frigivet når den er klar til at blive nydt og den er indbegrebet af elegance og tradition. Den har dog potentiale til yderligere lagring frem til 2022.
Vinen serveres ved 10•C - 12•C.
Gsell Gewurztraminer
Denne Alsace klassiker fra Orschwihr, er lavet på 100 % Gewurztraminer.
Druerne håndhøstes i slutningen af september til starten af oktober, hvorefter de køres til gården og puttes i rustfrie ståltanke til gæring, dette gøres med stor forsigtighed, således druerne ikke kvases undervejs.
Druerne gærer herefter i temperatur regulerede tanke på mellem 18-24 grader.
Efter overstået gæring modnes vinen i tanke i ca. 6-7 måneder, og tappes på flaske.
Vinen har en smuk gylden farve, og er den mest populære af Alsace vinene. Vinen dufter af frugter og krydderier, med intens smag, kraftfuld og fyldig smag.
Vinen er fantastisk til salater, Foi Gras, fisk og desserter. Eller bare til en hyggestund på terrassen.
Bør ikke nydes for kold, bedst mellem 8-10 grader.
Alkohol 13,5 %
Sprød og forfriskende hvidvin med en dejlig harmonisk syre og en let sødme.
Isidora Riesling, Cousiño-Macul, Maipo Valley, Chile
Cousiño-Macul blev grundlagt af Matias Cousiño i 1856 og kunne dermed fejre deres 150 års jubilæum i 2006. Vinhuset der er blandt Chile’s bedste, er beliggende i Maipo Valley for foden af Andesbjergene. Hver generation af Cousiño-familien har drevet vinhuset på sin måde, men altid i grundlæggerens ånd. I dag varetages den daglige ledelse af Arturo Cousiño, samt hans to brødre, og det er fair nok at sige, at Cousiño-familien er med til at sætte standarden for international vinfremstilling.
Luis Cousiño (søn af Matias) og hans hustru Isidora (deraf navnet på denne vin) var i slutningen af det 19. århundrede på en rejse til Europa. De besøgte bl.a. Tyskland, hvorfra de hentede stiklinger af Riesling-vinstokke, som de plantede på deres egne vinmarker hjemme i Chile.
Cousiño-Macul dyrker i dag deres Riesling-druer på vinmarker beliggende i Alto-Maipo, som er de tættest beliggende vinmarker på Andesbjergene. Druerne bliver plukket lige efter solopgang, da der ellers bliver for varmt. De bringes hurtigt frem til vingården, hvor drueklaserne presses. Mosten bliver derefter pumpet direkte ind i gæringstanke, hvor den gæres ved lav temperatur i 20 dage, inden vinen lagres i 4 måneder, filtreres og tappes på flaske.
Isidora Riesling
Det er en frisk, som besidder en aromatisk intensitet, hvor en dejlig frugtsmag med noter af ananas og grønne æbler, bliver flot fremhævet, for derefter af vige for sine karakteristiske noter af jasmin. Vinen har en flot balance mellem syre, fylde og friskhed.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 10•C - 12•C som apéritif eller til retter med fisk, skaldyr eller til asiatisk inspirerede retter.
Restsukker: 1,84 gram/liter.
]]>
JOY Domaine Eclat
]]>Klods Hans GIN er tilsat et smagfuldt pift af citron og kanel, og omhyggeligt nedvandet med destilleret vand fra en vandlomme som støder op til Helligkilden i Rørkær ved Tønder.
Helligkilden siges at have været aktiv frem til 1920 hvor folk valfartede til, da man mente, at kilden havde helbredende effekt pga dens rige indhold af mineraler.
Serveres med tonic og citronskal og masser af is.
]]>Med dette lækre LAGUIOLE Bestiksæt, bestående af 24 dele lilla har du mulighed for at give din borddækning et friskt pust.
I sættet finder du forskellige typer af bestik, som du bruger allermest. Uanset hvad du serverer for dine gæster vil de nyde at spise det af dette bestik.
]]>Laguiole champagnesabel
]]>Marsk Dunhammer gin
Gin lavet på roden af dunhamre som giver en smag af agurk/asparges og smager fantastisk også til mad som fisk og lette retter.
Serveres med is, blid tonic, agurk og peber.
]]>Gin lavet på 11 botaniske kryderier som lavendel, kamille, peber mm. en skøn klassisk gin med masser af smag. Serveres med is, tonic og citron.
]]>Gin lavet på økologisk rød grapefrugt og vanilie. Frisk gin med let sødme, serveres med is , tonic og grapefrugt.
]]>Miller-Cyrot Bourgogne Chardonnay
Lækker fed bourgogne vin med smagsnoter hen af citrusfrugter samt eksotiske ferskner og nøddeagtig eftersmag.
]]>
Miller-Cyrot Chablis Bourgogne 2016 1er Cru
Farven er ret lys - bleg guld eller grønlig-guld. Næsen er meget frisk, livlig og mineral med flint, grønt æble, citron og champignon. Noter af lime-blomst, mynte og akacia forekommer ofte, ligesom aromaer af lakrids og friskhåret hø.
I denne familiebranches ånd har Géraldine og Marc-Emmanuel fordelt mere end 20 familieejendomme i Buougogne fra Chablis til Mâcon. Efter flere års samarbejde med nogle af de bedste producenter har de valgt vine fra de mest berømte appellationer I Bourgogne, under deres eget mærke. På udkig efter autentiske og højkvalitetsprodukter smager de og vælger de deres vine med yderste omhu. "Giving them our names requires a true commitment. This is why only our favorites will be labeled Miller-Cyrot”.
Drue: Chardonnay
Servering: 8-10 grader
Gemmepotentiale: 1-3 år
Alkohol: 12%
Indhold: 75cl
]]>]]>
Monin Sirup, Mango
Mango er den nationale frugt fra Indien, Filippinerne og Pakistan. Mango er kendt som 'æble fra troperne'.
Tilsæt Monin Syrup Mango i din eksotiske cocktails, te, smoothies, gin & tonics m.m.
Monin Syrup Mango byder på mild eksotisk mango frugt næse, sød mango smag med et antydning af surhed.
]]>
I Bertolino familien har der altid været tradition og stor inter- esse for at dyrke vin, og i dag er det 4. generation - søskende Dino, Diana og Gianni - der driver Tenuta Olim Bauda. Tenuta Olim Bauda er beliggende i Incisa Scapaccino i Piemonte, og er opkaldt efter den smukke villa fra det 18. århundrede, som i dag huser super moderne produktionsfaciliteter og hovedkontor.
Tenuta Olim Bauda ejer i dag vinmarker placeret rundt om i forskellige kommuner i hjertet af regionen. Bl.a. kan nævnes vinmarkerne Nizza, San Giovanni og La Villa i Nizza Monferrato, San Martino i Gavi, Le Rocchette i Isola d’Asti, samt I Boschi og Centive i Fontanile.
Moscato druerne som benyttes til Tenuta Olim Bauda’s Centive stammer fra vinstokke som blev plantet i 1982. Høsten af druerne foregår udelukkende ved håndkraft og man begyndte at plukke druerne i den anden uge af september. Moscato druerne som denne vin er produceret af stammer fra vinmarken Centive beliggende i Fontanile. Efter presningen af druerne var skallerne i kontakt med druemosten i ganske få timer, hvorefter mosten blev fermenteret i små rustfrie ståltryktanke. Når vinen under gæringen har opnået sin ”mousse” og en alkoholprocent på omkring 5 - 6% stoppes gæringen. Vinen undergår derefter en let filtrering for at bevare så meget frugtaroma som muligt, og to måneder efter høsten er vinen klar til at blive nydt.
Moscato d’Asti Centive D.O.C.G.
Vinen har en strågul farve, og den har en intens og aromatisk bouquet af gyldne æbler, ananas og honning. Smagen er frisk og let sødlig, takket være den perfekte balance imellem sødme og syre. Den lette ”mousse” gør vinen delikat med en vedvarende og elegant finish.
Vinen bør nydes ung for druefriskhedens skyld.
Servér vinen ved 8•C som apéritif eller til frugtdesserter.
Præmieringer
Årgang 2018:
• Gambero Rosso 2020 / 2 glas.
Muscat, Baron de Farnals
Sød og blød moderne Muscat vin fra det nordlige Spanien. Smukke gul grønne reflekser og en intens duft af blomster og frugt. En glimrende ledsager, afkølet, til frugt, desserter eller oste.
Noval Fine Ruby Port, Quinta do Noval, Douro Valley, Portugal
Quinta do Noval’s navn blev første gang registreret i Tinglysningsdirektoratet i 1715. I dag er det det franske forsikringsselskab AXA, der ejer Quinta do Noval, som uden tvivl er en af de mest berømte og bedst kendte af alle gårdene i Douro-dalen. Dette er ikke mindst på grund af parcellen, der giver den verdensberømte Quinta do Noval Nacional.
Quinta do Noval’s samlede areal er på 145 hektar, hvoraf de 80 hektar er beplantet med vinstokke.
Vinfremstillingen hos Quinta do Noval er en kombination af moderne teknikker og gamle traditioner, såsom presning af druerne ved fodkraft i store kar. Alle vinene bliver derefter lagret på fade fra ca. 2 til 60 år, alt afhængigt af hvilken type det drejer sig om. En omhyggelig pleje og ligeså omhyggelig lagring bidrager til, at opnå den flotte kvalitet.
Noval Fine Ruby Port er lavet på druesorterne: Touriga Francesa, Tinta Roriz og Tinta Barroca. Druerne stammer fra særligt udvalgte vinbønder, som dyrker druerne for derefter at videresælge dem til Quinta do Noval.
Noval Fine Ruby Port
Den har en klar rød farve. Duften er ung og intens med en dejlig frugtrig karakter af vilde kirsebær. Det er en velafbalanceret portvin med en intens frugt og lang eftersmag.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved stuetemperatur til desserter eller ost. Let afkølet kan den også nydes som apéritif.
Noval Fine White Port, Quinta do Noval, Douro Valley, Portugal
Quinta do Noval’s navn blev første gang registreret i Tinglysningsdirektoratet i 1715. I dag er det det franske forsikringsselskab AXA, der ejer Quinta do Noval, som uden tvivl er en af de mest berømte og bedst kendte af alle gårdene i Douro-dalen. Dette er ikke mindst på grund af parcellen, der giver den verdensberømte Quinta do Noval Nacional.
Quinta do Noval’s samlede areal er på 145 hektar, hvoraf de 80 hektar er beplantet med vinstokke.
Vinfremstillingen hos Quinta do Noval er en kombination af moderne teknikker og gamle traditioner, såsom presning af druerne ved fodkraft i store kar.
Noval Fine White Port er lavet på druesorterne: Malvasia Fina, Rabigato og Códega. Druerne stammer fra særligt udvalgte vinbønder, som dyrker druerne for derefter at videresælge dem til Quinta do Noval.
Noval Fine White Port
Den har en frisk blomsterrig duft. Det er en raffineret portvin som er fuld af sød moden frugt med en dejlig sprød finish.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen let afkølet som apéritif sammen med f.eks. saltmandler, peanuts eller oliven.
Original Dr. Nielsen’s Bitter
1997 var året hvor Original Dr. Nielsen’s Bitter næsten blev forgyldt. Ved The International Wine and Spirit Competition i England fik bitteren tildelt en sølvpræmie. Kun 0,8 point var den velsmagende bitter fra at opnå guld, men det flotte resultat ville givetvis have glædet Dr. Nielsen, som i dette år ville være fyldt 100 år.
Men hvem var denne Dr. Nielsen? Han var en ivrig jæger og friluftsmenneske, som indtil 1937 boede i en sidefløj til Hobro Apotek, hvor han sammen med sine gode venner, apoteker- familien, lagde et stort arbejde i at finde “den rigtige bitter”. Mange aftener blev brugt, før det en dag i de ellers så mørke 30’ere lysnede - en alsidig bitter med mange anvendelsesmuligheder var fundet! I 1988 gav Dr. Nielsen’s familie opskriften videre, og lod Johs. M. Klein Distribution A/S’ vinkyper færdiggøre værket.
Skal man dømme ud fra salgsudviklingen, har danskerne dog for længst tildelt bitteren guld, og forbrugerne i vores nabolande - Norge og Tyskland - nyder også i stigende omfang bitteren.
Original Dr. Nielsen’s Bitter
Et udtræk af 8 forskellige urter - heriblandt pomerans og stjerneanis - danner basis for den blide og karakterfulde Dr. Nielsen’s Bitter. I duften nikker vi især genkendende til anis, mens smagsspektret spænder vidt over de benyttede urter og afrundes i en raffineret, perfekt afstemt eftersmag.
Original Dr. Nielsen’s Bitter nydes ved stuetemperatur.
QUINTA DA PRELADA ORANGE PREMIUM
Ja, du læste rigtigt - Orange Portvin lavet på grønne druer og fået farve fra fadlagring.
Vi er ikke blege for at tage store ord i brug, og dette er intet mindre end en SENSATION! Vi har tidligere haft stor succes med vores Orange Portvin og her kommer efterfølgeren: Orange Premium. En ny type portvin, der bliver produceret eksklusivt for DrikPortvin. Vinen er fra samme fad som den oprindelige Orange, men har fået disse yderligere to år på fadet og er nu fem år gammel.
Mange gode ting sker ved et tilfælde, og det gælder også denne specielle portvin. I høsten 2014 lavede Rui Magalhães fra Prelada en batch hvidvin på et blend af Arinto, en sjælden variant af Boal og 10-15% Moscatel Galego. Det tiloversblevne mash af druer blev lavet til hvid portvin med en hidtil uset drue-sammensætning. Da vinen skulle lagres, valgte Rui ved et tilfælde at lagre på en gammel tønde, der mange år i forvejen havde været brugt til LBV/Vintage lagring. Den hvide portvin har taget farve fra fadet og fremstår nu med en helt usædvanlig orange farve, der gør den helt unik.
Indholdet af moscatel gør duften lækker frisk og indbydende. Smagen er ligeledes frisk, med en overvægt af tropiske frugter, modne abrikoser og ikke mindst fersken. Den ekstra fadlagring bidrager med fylde og blødhed og balancerer friskheden godt.
Den skal serveres afkølet for at bibringe vinen friskhed. Den unikke kombination af et smukt glas vin, der kombinerer elegant fedme og friskhed i smag og duft, gør den til en perfekt terrassevin eller som ledsager til de lette frugtige sommerdesserter.
]]>
Quinta Do Ferro Bruto
Sparkling Vinho Verde til når man skal have noget lækker på terrassen om sommeren. Intens og alligevel elegant aroma med citrus noter, boblerne er fine og vedvarende uden at overdøve smagen.
Vinho Verde betyder ‘grøn vin’ og er en vinregion i det nordlige Portugal. Som navnet antyder startede det med vin fra specielle sorter af grønne druer, men i dag laves det lige meget rød hvid vin fra området. Vinene fra området er alle let perlende, lette, citrusagtige og har en dejlig friskhed over sig.
Denne Vinho Verde er ikke bare frisk og lækker, den er også sparkling. En Vinho Verde, hvor vinen fårlov at gære videre i flasken og udvikle de karakteristiske bobler. Boblerne er fine og vedvarende uden at overdøve smagen. Meget flot korngul farve i glasset, der er en følge af at vinen er lavet udelukkende på Avesso-druer. Aromaen er intens, men alligevel forbløffende elegant med rige citrus noter. I munden er vinen ligeledes meget aromatisk og afbalanceret. Syrligheden er fint integreret og, som navnet antyder, er vinen til den tørre side. Fin friskhed.
]]>Sancerre Rosé, Domaine de Bellecours, Frankrig
Domaine de Bellecours er en del af Joseph Mellot. Joseph Mellot blev grundlagt i 1513, og er indtil 2005 gået i arv fra far til søn. Domænet er i dag under ledelse af Alexandre Mellot’s enke Catherine Corbeau Mellot, og det besidder i alt 80 hektar jord i appellationerne: Sancerre, Pouilly Fumé, Pouilly-sur-Loire, Quincy, Reuilly, Menetou-Salon og Coteaux du Giennois.
Sancerre hører med til Loire-distriktet, selvom området i grunden ligger lidt afsides i forhold til de andre appellationer. Det er sammen med nabodistrikterne Pouilly Fumé og Ménetou- Salon de østligste vinområder i Loire sydøst for byen Orléans. Nogle af de bedste Loire vine kommer herfra.
Årsagen til områdets berømmelse og vinenes generelle høje kvalitet skyldes dels landskabet og jordbunden og dels vinbøndernes stolthed over distriktet. Vinmarkerne i Sancerre er anlagt på flotte grus-, flint- og kridtholdige bakker, som gennemskæres af Loire-floden.
Sancerre Rosé, Domaine de Bellecours
Denne rosé-vin har en ren og flot lys pink farve, som er typisk for rosé-vine produceret på Pinot Noir-druer. Det første man mødes af når man dufter til vinen er en vidunderlig duft af roser. Derefter kommer der skønne frugtrige aromaer af bl.a. solbær. Det er en fyldig vin, som besidder en dejlig friskhed og vedvarende smag i munden.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 10•C - 12•C til f.eks. retter med lyst kød og eksotiske retter. Vinen er også perfekt som aperitif en varm sommerdag.
Sandiliano Spumante Dessert Grande Cuvée
Med sin sødme og friskhed egner Sandiliano Spumante Dessert Grande Cuvée sig perfekt som aperitif.
Shield Estate Chardonnay Pinot Noir
Her er en sikker mousserende vin, der tager kegler hver gang!
Den har en delikate smag og naturlige surhedsgrad som for vinen til at danse på tungen og give en løftet stemning.
I glasset ser man en svag gul/grøn farve med en vedvarende fin perle.
Duften er let cremet til at begynde, efterfølgende kommer der friske lime/citroner, med et my af honning.
I munden, frisk, sprød frugtsmag af grønne æbler og citrusfrugter som kombineres med en fin syre.
Ed Schilds døtre Judy og Leanne spiller stadig en vigtig rolle i boet.
Så da de kom med en anmodningen om en mousserende hvidvin til at supplere de livlige højtider ved Schild-familien sammenkomster, krævede det lidt overtalelse gårdens vindmagere og chef.
Men boblen blev sat i gang. Premium Chardonnay blev hentet højt oppe på Barossas østlige områder sammen med Pinot Noir fra Adelaide Hills. Dette giver en kompleks, ren, skarp og forfriskende Bobler.
God til alle festlige lejligheder såsom velkomst, fiske tappas osv.
]]>
Señorio de Osuna produceres ved hjælp af de nyeste vinfremstillingsmetoder af det familieejede Riojahus Bodegas Familia Charvarri.
Bodegas Familia Charvarri blev grundlagt i 1968 og er beliggende i Rioja Alavesa, men producerer også vine fra Rías Baixas.
Señorio de Osuna Albariño White D.O.
Vinen besidder en intens duft af blomster, æbler, pærer og grapefrugt. Den er let at drikke, frisk, afbalanceret og har en vedvarende frugtig eftersmag.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 12•C til retter med skaldyr, fisk eller en lækker cremet pastaret.
Sort Sol Rom
I April 2019 har vi lanceret vores SORT SOL ROM - som vi er glade og stolte af at få lov til at præsentere.
Grundrommen er en 12 års solera rom fra den dominikanske Republik og indeholder 40% alkohol.
Rommen lagres på sherryfad - vi har tilsat sukkertang fra marsken , sukkerrørs sirup og tonka bønne, som indikerer stærefoder samtidig med at tonka bønnen afgiver en mild smag af vanilie.
Stærens evne til at nedbryde alkohol er 14 gange så effektiv som hos mennesker, og denne egenskab kommer især ungfugle til gavn, da frugter og bær er en vigtig del af deres føde. Frugter og bær indeholder alkohol når de gærer.
]]>